Для збереження форми та здоров’я, потрібно уникати жирних продуктів, зокрема насичених жирів, які підвищують ризик серцевих захворювань.
Втім, це не єдина звичка, від якої варто відмовитись, щоб не мати проблеми з серцем.
Що ще може впливати на здоров’я, розповідає Независимый Регион з посиланням на Politexpert.
Смажена їжа
Для зниження ризику серцевих захворювань, потрібно відмовитися від їжі смаженої у фритюрі. Зокрема, регулярне споживання таких продуктів, як картопля фрі, пончики або курячі крильця, сприяють розвитку серцевих захворювань, інсульту, діабету, гіпертонії та ожиріння.
Великі порції
Правильний розмір порції — не менш важливий крок до здорового харчування. Варто пам’ятати, що навіть корисна їжа може нашкодити, якщо вживати її у надмірній кількості.
Насичені жири
Продукти з високим вмістом насичених жирів, наприклад жирне м’ясо, масло та деякі молочні продукти, сприяють підвищенню рівню «поганого» холестерину. Надмірне споживання таких продуктів призводить до утворення бляшок у судинах, що збільшує ризик серцевих захворювань. Для підтримки здоров’я серця, краще уникати споживання таких продуктів та обирати джерела корисних жирів, як-от рибу або олії.
- Читайте також: Чому варто ввести в свій раціон жири і які вони мають бути
Транс-жири
Транс-жири потрібно виключити зі свого раціону, оскільки вони підвищують рівень «поганого» холестерину (ЛПНЩ) та знижують «хороший» холестерин (ЛПВЩ). Це сприяє розвитку серцево-судинних захворювань.
Рафіновані злаки
Рафіновані зерна, які містяться у білому хлібі, можуть стати причиною ожиріння та метаболічних проблем через високий вміст вуглеводів. Натомість у цільних зернах містяться багато клітковини та інших важливих поживних речовин, які допомагають контролювати рівень цукру в крові та запобігати серцево-судинним захворюванням.
Солодощі
Високий вміст доданого цукру підвищує ризик серцево-судинних захворювань, навіть у людини немає зайвої ваги. Крім того, напої з цукром, такі як газовані води та енергетики, є основними джерелами цукру, які не варто споживати взагалі. Натомість краще споживати фрукти, багаті природними цукрами та клітковиною, замість оброблених солодощів.
Сіль
Високе споживання натрію, особливо з оброблених продуктів, може призвести до стрибків артеріального тиску, а також збільшити ризик інфаркту та інсульту. Обмеження натрію допомагає знизити тиск і зменшує ці ризики.
Раніше НР писав про те, чому не варто повністю відмовлятися від «шкідливих» продуктів.
0 Replies to “Які харчові звички можуть спровокувати серцевий напад”