Які харчові звички можуть спровокувати серцевий напад

Харчові звички

Для збереження форми та здоров’я, потрібно уникати жирних продуктів, зокрема насичених жирів, які підвищують ризик серцевих захворювань. 

Втім, це не єдина звичка, від якої варто відмовитись, щоб не мати проблеми з серцем.

Що ще може впливати на здоров’я, розповідає Независимый Регион з посиланням на Politexpert.

Смажена їжа

Для зниження ризику серцевих захворювань, потрібно відмовитися від їжі смаженої у фритюрі. Зокрема, регулярне споживання таких продуктів, як картопля фрі, пончики або курячі крильця, сприяють розвитку серцевих захворювань, інсульту, діабету, гіпертонії та ожиріння.

Великі порції

Правильний розмір порції — не менш важливий крок до здорового харчування. Варто пам’ятати, що навіть корисна їжа може нашкодити, якщо вживати її у надмірній кількості.

Насичені жири

Продукти з високим вмістом насичених жирів, наприклад жирне м’ясо, масло та деякі молочні продукти, сприяють підвищенню рівню «поганого» холестерину. Надмірне споживання таких продуктів призводить до утворення бляшок у судинах, що збільшує ризик серцевих захворювань. Для підтримки здоров’я серця, краще уникати споживання таких продуктів та обирати джерела корисних жирів, як-от рибу або олії.

Транс-жири

Транс-жири потрібно виключити зі свого раціону, оскільки вони підвищують рівень «поганого» холестерину (ЛПНЩ) та знижують «хороший» холестерин (ЛПВЩ). Це сприяє розвитку серцево-судинних захворювань.

Рафіновані злаки

Рафіновані зерна, які містяться у білому хлібі, можуть стати причиною ожиріння та метаболічних проблем через високий вміст вуглеводів. Натомість у цільних зернах містяться багато клітковини та інших важливих поживних речовин, які допомагають контролювати рівень цукру в крові та запобігати серцево-судинним захворюванням.

Солодощі

Високий вміст доданого цукру підвищує ризик серцево-судинних захворювань, навіть у людини немає зайвої ваги. Крім того, напої з цукром, такі як газовані води та енергетики, є основними джерелами цукру, які не варто споживати взагалі. Натомість краще споживати фрукти, багаті природними цукрами та клітковиною, замість оброблених солодощів.

Сіль

Високе споживання натрію, особливо з оброблених продуктів, може призвести до стрибків артеріального тиску, а також збільшити ризик інфаркту та інсульту. Обмеження натрію допомагає знизити тиск і зменшує ці ризики. 

Раніше НР писав про те, чому не варто повністю відмовлятися від «шкідливих» продуктів.

0 Replies to “Які харчові звички можуть спровокувати серцевий напад”