Дієтолог Кайлі Сакаїда переконана, що повна відмова від солодощів та інших продуктів, які прийнято вважати шкідливими, не завжди є практичним і здоровим підходом до правильного харчування.
Про це пише Независимый Регион з посиланням на сайт Novosti24.
Сакаїда виступає проти традиційних порад стосовно правильного харчування, відповідно до якого продукти поділяються на шкідливі та корисні. При складанні меню вона рекомендує робити акцент на його збалансованості та не зациклюватися на властивостях окремих компонентів.
- Читайте також: Шкідливо для здоров’я: яку частину курки не можна їсти
«Якщо ви їсте, наприклад, піцу, додайте до неї овочі, такі як солодкий перець, шпинат, гриби та баклажани, щоб збільшити вміст клітковини та поживних речовин у раціоні. Якщо ви вживаєте в їжу пластівці, додайте до них молоко, щоб отримати більше білка, і горіхи, що містять корисні жири», — порадила дієтолог.
Сакаїда переконана, що навіть вафлі з солодким соусом не будуть шкідливими, якщо споживати їх не щоденно і поєднувати їх з поживними продуктами — фруктами, горіхами або йогуртом.
Вона зазначила, що «повна відмова від нездорової їжі не завжди є практичною чи корисною».
Фахівець рекомендувала злільшити щоденне вживання клітковини, яка необхідна для нормального травлення, коректної роботи серця та здорового мікробіома кишечника. Також у раціоні обов’язково має бути достатня кількість білка, оскільки він відповідає за відчуття ситості та відіграє важливу роль при відновленні та побудові всіх тканин організму.
Раніше НР писав про те, що потрібно додати до раціону харчування, щоб худнути і смачно їсти.
0 Replies to “Чому не варто повністю відмовлятися від «шкідливих» продуктів”