Це призвело до надмірної уваги до спалювання калорій і обмеження в харчуванні.
Проте, незважаючи на зусилля, для багатьох людей схуднення є досі завданням із зірочкою. Независимый Регион з посиланням на eatthis.com ділиться секрети успішного схуднення від дієтологів, які не лише допоможуть досягти результату, але й смачно харчуватись.
Дискуcії щодо кількості калорій проти якості їжі ведуться вже давно. Основна ідея підходу, заснованого на калоріях, полягає в тому, що для схуднення потрібно споживати менше калорій, ніж витрачає організм. Але є й інший аспект, який говорить про важливість якості їжі, а саме надання переваги натуральним, мінімально обробленим продуктам.
Продукти натурального походження, такі як цільні овочі, крупи й білки, зазвичай природно обмежують обсяг порцій. Їхні насичувальні властивості допомагають контролювати апетит та сигналізувати про ситість. Такі продукти природно допомагають стримувати апетит, що важливо для контролю ваги.
Що додати до раціону харчування, щоб схуднути
Щоб скласти успішний план харчування варто звернути увагу на кілька основних категорій продуктів.
Білки
Додайте в раціон яйця, м’ясо, молочні продукти. Білок дає відчуття ситості, що допомагає знизити загальне споживання калорій і тримати рівень цукру в крові під контролем.
Фрукти та овочі
Різноманітні овочі та фрукти повинні стати основною частиною кожного прийому їжі. Протягом дня додавайте до раціону різні овочі і фрукти, споживаючи до п’яти порцій щодня.
Вуглеводи та цільні зерна
Обирайте продукти, у яких складні вуглеводи, такі як рис, кіноа, картопля, квасоля та сочевиця. Завдяки високому вмісту клітковини, вони надовго насичують. На основний прийом їжі достатньо порції розміром з кулак або чашку, а під час перекусів – пів склянки.
Корисні жири
Не варто уникати корисні жири з джерел, як-от оливкова олія, молочні продукти, авокадо, горіхи та насіння. «Правильні» жири забезпечують тривале відчуття ситості і стабільний рівень енергії.
Очевидно, продукти вищої якості часто містять менше калорій, ніж оброблена їжа. Переходячи до більш збалансованого і здорового харчування, ви знижуєте загальну калорійність раціону і зможете швидше досягти бажаного результату.
Тож, як наголошують експерти, споживання збалансованих страв, які приносять ситість та задоволення, є основою для тривалого та здорового схуднення.
Раніше НР писав про те, у яких продуктах кальцію більше, ніж у сирі.
0 Replies to “Що потрібно додати до раціону харчування, щоб худнути і смачно їсти”