У яких продуктах кальцію більше, ніж у сирі

Кальцій в продуктах

Лікарка розповіла, які продукти мають бути в раціоні для заповнення дефіциту кальцію в організмі.

Кальцій займає важливе місце у функціонуванні організму. Без нього не буде міцних кісток, здорових судин, м’язів. Нервова система також постійно має потребу в цьому елементі при передачі імпульсів.

Про це пише Независимый Регион з посиланням на сайт Arguments.

За словами експерта, кальцій займає перше місце серед мінералів, які знаходяться в тілі людини. Важливо подбати, щоб в організм потрапляла необхідна кількість кальцію в день. Інакше організм буде вразливий до хвороб.

«Але важливо знати, що кальцій не засвоюється без вітаміну Д та білка», — зазначає експерт.

Добова норма кальцію для чоловіків і жінок 1-1,2 г. Якщо ви переконані, що поповнити резерви кальцію можна, поїдаючи сир, ви помиляєтесь. Є продукти з більшим вмістом кальцію!

У яких продуктах кальцію більше, ніж у сирі

Сир пармезан. Із усіх молочних продуктів займає перше місце за вмістом кальцію. Достатньо 100 г сиру, щоб отримати добову дозу кальцію.

Кунжут. Перед вживанням його рекомендується замочити.

Мигдаль також слід замочити перед вживанням. Рекомендується з’їдати не більше жмені на день.

Часник теж відрізняється високим вмістом кальцію. Можна додавати до будь-яких страв без обмежень.

Петрушка. Крім кальцію, також багата на вітамін С, який дуже потрібний нашому організму. За можливості додавайте петрушку в салат.

Також можна заповнювати дефіцит кальцію за допомогою БАДів та нутрицевтиків, проте для підбору ефективних препаратів рекомендується звертатись до лікаря.

Раніше НР писав про те, як скоротити споживання цукру.

0 Replies to “У яких продуктах кальцію більше, ніж у сирі”