Готувати його неважко, але його чудовий смак та гарна подача можуть вразити гостей. Цей десерт підійде як для святкового столу, так і для затишних сімейних вечорів. Рецептом ділиться Независимый Регион.
Інгредієнти (на 6 порцій)
- Молоко — 200 мл
- Розчинна кава — 3 ч. л.
- Борошно — 40 г
- Вершкове масло — 30 г
- Цукор — 40 г
- Яйця — 3 шт.
- Сіль
Спосіб приготування
У каструлю виливаємо молоко та доводимо до кипіння. Додаємо розчинну каву.
- Читайте також: Що потрібно додати у суп, якщо він вийшов дуже гострий
Далі потрібно замішати тісто з борошна та вершкового масла та додати його в молоко, збиваючи вінчиком.
Варимо все на слабкому вогні до утворення консистенції густого крему.
Після цього додаємо цукор та жовтки і добре перемішуємо. Одразу знімаємо з вогню та залишаємо суміш, щоб вона охолонула.
За цей час розігріваємо духовку до 180 градусів.
Міксером збиваємо білки з дрібкою солі в дуже густу піну.
Обережно додаємо збиті білки до кавової маси, перемішуючи знизу вгору, аби білки не осіли.
Формочки добре змащуємо вершковим маслом, присипаючи цукром та на 2/3 наповнюємо тістом.
Десерт випікаємо в розігрітій духовці 15 хвилин та одразу подаємо до столу.
При подачі можна додати кульку ванільного пломбіру. Приємного смаку!
Раніше НР писав про те, як приготувати смачні булочки за 10 хвилин.