Home / Разное / Ніжний десерт, що тане в роті: як приготувати кавове суфле

Ніжний десерт, що тане в роті: як приготувати кавове суфле

Кавове суфле

Готувати його неважко, але його чудовий смак та гарна подача можуть вразити гостей. Цей десерт підійде як для святкового столу, так і для затишних сімейних вечорів. Рецептом ділиться Независимый Регион.

Інгредієнти (на 6 порцій)

  • Молоко — 200 мл
  • Розчинна кава — 3 ч. л.
  • Борошно — 40 г
  • Вершкове масло — 30 г
  • Цукор — 40 г
  • Яйця — 3 шт.
  • Сіль

Спосіб приготування

У каструлю виливаємо молоко та доводимо до кипіння. Додаємо розчинну каву.

Далі потрібно замішати тісто з борошна та вершкового масла та додати його в молоко, збиваючи вінчиком.

Варимо все на слабкому вогні до утворення консистенції густого крему.

Після цього додаємо цукор та жовтки і добре перемішуємо. Одразу знімаємо з вогню та залишаємо суміш, щоб вона охолонула.

За цей час розігріваємо духовку до 180 градусів.

Міксером збиваємо білки з дрібкою солі в дуже густу піну.

Обережно додаємо збиті білки до кавової маси, перемішуючи знизу вгору, аби білки не осіли.

Формочки добре змащуємо вершковим маслом, присипаючи цукром та на 2/3 наповнюємо тістом.

Десерт випікаємо в розігрітій духовці 15 хвилин та одразу подаємо до столу.

При подачі можна додати кульку ванільного пломбіру. Приємного смаку!

Раніше НР писав про те, як приготувати смачні булочки за 10 хвилин.

Метки:

Оставить комментарий