Чи корисний цей смаколик, розповідає Независимый Регион з посиланням на допис сімейного лікаря Михайла Цюрака в Instagram.
Користь шоколаду
Антиоксиданти
Темний шоколад являється джерелом флавоноїдів, зокрема епікатехіна та катехіна. Ці речовини володіють антиоксидантними властивостями, які допомагають захистити клітини від пошкоджень та знижують ризик хронічних захворювань.
Серце та судини
Флавоноїди також приймають участь у покращенні кровообігу і зниженню артеріального тиску. В темному шоколаді міститься калій та магній, які допомагають підтримувати здоров’я серця.
Настрій
Шоколад стимулює вироблення ендорфінів – «гормонів щастя». Він також містить серотонін та триптофан, які допомагають боротися з депресією та стресом. Крім того, теобромін, що міститься в шоколаді, має легкий стимулюючий ефект.
Чим шкідливий шоколад
Цукор та калорії
В складі молочного та білого шоколаду міститься велика кількість цукру та калорій, та малий вміст безпосередньо шоколаду, що може призвести до набору зайвої ваги та проблем з зубами.
Кофеїн
В шоколаді також міститься кофеїн, який у великих дозах може викликати безсоння, тривожність та прискорене серцебиття.
Алергії
Деякі люди, вживаючи шоколад можуть зіштовхнутися з алергічними реакціями, зокрема висипанням, свербіжем та проблеми з травленням.
Лікар закликав до помірного вживання цього продукту. Віддавайте перевагу темному шоколаду з високим вмістом какао та обмежуйте споживання молочного та білого шоколаду.
Раніше НР писав про те, чому не можна пити каву, якщо у вас проблеми зі сном.
0 Replies to “В чому користь та шкода шоколаду”