Можливо, ви вирощуєте кавуни на городі і хвилюєтесь, щоб не зірвати його занадто рано? Независимый Регион з посиланням на 24 канал ділиться цінними порадами, які допоможуть вчасно зірвати плід. Варто зазначити, що від правильного визначення стиглості залежить не лише смак, а й тривалість зберігання.
Коли зривати кавуни
Це залежить від сорту кавунів, але зазвичай у серпні вже можна насолодитися солодкими плодами. Тут важливо зазначити, що ранні сорти не можуть довго зберігатися, тому їх треба швидко їсти.
Кавуни потрібно зрізати ножем або садовими ножицями. Якщо виривати плодоніжку рукою – плоди можуть почати гнити.
- Читайте також: Як приготувати квашені кавуни
Як зрозуміти, що кавун дозрів
- Постукайте по кавуну пальцем. Зрілий плід матиме приглушений та тупий звук, на відміну від гучного звуку незрілих ягід.
- Якщо ви вирощуєте кавун на городі або у саду, подивіться на лозу. Зазвичай вона починає жовтіти та висихати поблизу стебла кавуна, коли він дозріває.
- Неспілий кавун переважно жорсткий. Під час дозрівання його шкіра стає гладкою й блискучою.
- Зрілий плід має приємний та насичений запах.
- Місце, на якому кавун лежить на землі має пожовкнути. Чим воно виразніше та яскравіше, тим солодший кавун.
- Малюнок кори має бути чітким.
Досвідчені городники радять зривати плоди, коли сухо та сонячно. Пізні сорти можуть зберігатись в темному холодному місці до 2 місяців. Зіпсовані плоди треба одразу викидати, щоб вони не заразили інші.
Востаннє урожай збирають перед першими заморозками й тоді зривають вже всі плоди.
Раніше НР писав про те, як пришвидшити дозрівання помідор за допомогою яблук.
0 Replies to “Як зрозуміти, що кавун дозрів і його пора зривати”