Як приготувати квашені кавуни: ви зобов’язані це спробувати!

Ця страва здатна здивувати будь-кого своїм пікантним смаком і хрумкою текстурою. Сьогодні Независимый Регион поділиться з вами рецептом квашених кавунів, щоб ви могли насолодитися цим незвичайними ласощами.

Чому варто квасити кавуни

  • Незвичайний смак: Квашені кавуни набувають солонуватого, трохи гострого смаку з кислинкою.
  • Користь: Під час квашення в кавунах зберігаються вітаміни і мінерали, до того ж утворюються корисні бактерії.
  • Оригінальність: Квашені кавуни – це відмінна закуска до м’ясних страв, а також додаток до салатів.

Класичний рецепт квашених кавунів

Інгредієнти:

  • кавуни – 10 кг;
  • хрін – 1 пучок;
  • кріп – 1 пучок;
  • часник – 2 головки;
  • сіль – 240 г;
  • вода – 4 л.

Спосіб приготування

Кавуни миємо та розрізаємо на шматки середнього розміру. Далі, для приготування маринаду, беремо вказану кількість солі та розчиняємо її в 4-х літрах води. Наступний крок – засолювання: У велику ємність викласти шарами кавуни, перекладаючи їх листям хрону, кропом і часником. Залити розсолом так, щоб кавуни були повністю покриті ним.

Далі ємність з кавунами кришкою та ставимо в тепле місце на 2-3 дні для бродіння.

Після визначеної кількості днів для бродіння переставляємо ємність в холодне місце.

Секрети смачних квашених кавунів

  • Для квашення найкраще підходять стиглі, але не перестиглі кавуни.
  • Крім хрону, кропу і часнику, можна додавати інші спеції за смаком – лавровий лист, зерна гірчиці, корінь хрону.
  • Для квашення підійде велика скляна банка або дерев’яна бочка.
  • Для бродіння оптимальна температура – +20 +25 градусів.

Раніше НР писав про те, як приготувати смачну кабачкову ікру в духовці.

0 Replies to “Як приготувати квашені кавуни: ви зобов’язані це спробувати!”