Ця страва здатна здивувати будь-кого своїм пікантним смаком і хрумкою текстурою. Сьогодні Независимый Регион поділиться з вами рецептом квашених кавунів, щоб ви могли насолодитися цим незвичайними ласощами.
Чому варто квасити кавуни
- Незвичайний смак: Квашені кавуни набувають солонуватого, трохи гострого смаку з кислинкою.
- Користь: Під час квашення в кавунах зберігаються вітаміни і мінерали, до того ж утворюються корисні бактерії.
- Оригінальність: Квашені кавуни – це відмінна закуска до м’ясних страв, а також додаток до салатів.
Класичний рецепт квашених кавунів
Інгредієнти:
- кавуни – 10 кг;
- хрін – 1 пучок;
- кріп – 1 пучок;
- часник – 2 головки;
- сіль – 240 г;
- вода – 4 л.
Спосіб приготування
Кавуни миємо та розрізаємо на шматки середнього розміру. Далі, для приготування маринаду, беремо вказану кількість солі та розчиняємо її в 4-х літрах води. Наступний крок – засолювання: У велику ємність викласти шарами кавуни, перекладаючи їх листям хрону, кропом і часником. Залити розсолом так, щоб кавуни були повністю покриті ним.
Далі ємність з кавунами кришкою та ставимо в тепле місце на 2-3 дні для бродіння.
Після визначеної кількості днів для бродіння переставляємо ємність в холодне місце.
Секрети смачних квашених кавунів
- Для квашення найкраще підходять стиглі, але не перестиглі кавуни.
- Крім хрону, кропу і часнику, можна додавати інші спеції за смаком – лавровий лист, зерна гірчиці, корінь хрону.
- Для квашення підійде велика скляна банка або дерев’яна бочка.
- Для бродіння оптимальна температура – +20 +25 градусів.
Раніше НР писав про те, як приготувати смачну кабачкову ікру в духовці.
0 Replies to “Як приготувати квашені кавуни: ви зобов’язані це спробувати!”