Як приготувати смачну кабачкову ікру в духовці

Однак найвідоміша страва-соус – кабачкова ікра, яка стане чудовою закускою для перших та основних страв.

Про те, як готувати кабачкову ікру, розповідає Независимый Регион із посиланням на YouTube-канал «КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ».

Що потрібно для кабачкової ікри

Для приготування кабачкової ікри вам знадобляться:

  • кабачки – 1 кг;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • помідори – 2 шт.;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • часник – 5 зубчиків;
  • томатна паста – 1 ст. л.;
  • сметана – 200 г;
  • цукор – 2 ч. л.;
  • рослинна олія – 2 ст. л.;
  • сіль – 1,5 ч. л.;
  • червоний перець – за смаком;
  • чорний перець – за смаком.

Спосіб приготування

Для приготування смачної кабачкової ікри необхідно лише правильно запекти овочі, після чого перемолоти їх до однорідної консистенції.

Розігрійте духовку до 180 градусів, форму для випікання змастіть олією.

Цибулю чистимо і нарізаємо на невеликі кубики. Миємо помідори, моркву, кабачки та перець. З моркви необхідно зчистити шкірку і натерти на тертці.

Подрібнювати моркву радять саме таким методом – так вона встигне приготуватись і не буде жорсткою.

Видаліть плодоніжку та насіння перцю, наріжте плід тонкими скибочками. Варто зазначити, що готувати кабачкову ікру і без цього інгредієнта, проте перець урізноманітнить смак.

Кабачки для кабачкової ікри вибирайте молоді – у них немає зерен. Вимиті овочі розріжте вздовж, а потім наріжте на скибочки 2 см завтовшки.

До того ж молоді кабачки м’якші, тому краще згаснуть. Якщо ви використовуєте більш зрілі кабачки, очистіть їх від шкірки і видалити насіння.

Спочатку видажуємо на змащену олією форму цибулю, після цього – шар моркви. Викладіть на моркву скибочки перцю, а на нього шматочки кабачків.

Помідори достатньо розрізати навпіл і викласти на шинки, серединою донизу.

Накрийте кришкою і запікайте овочі протягом 50 хвилин. Вийміть запечені овочі з духовки та з помідорів видаліть шкірку.

Якщо після запікання у формі з овочами буде занадто багато рідини, її необхідно злити, інакше паста буде надто рідкою.

Після цього перемеліть овочі за допомогою занурювального блендера або зачекайте, поки вони охолонуть. Не робіть консистенцію кремоподібною – краще трохи зберегти текстуру овочів.

Додайте цукор, сіль, чорний та червоний перець. Кабачки – досить солодкі, тому завдяки невеликій кількості перцю смак закуски буде більш збалансованим. Також необхідно додати томатну пасту та сметану.

Почистіть часник і пропустіть його через прес у кабачкову ікру. Ще раз перемішайте все за допомогою блендера, зробивши консистенцію відповідно до своїх уподобань.

Раніше НР писав про те, як правильно зберігати зелень в холодильнику, щоб вона не втрачала свіжість.

0 Replies to “Як приготувати смачну кабачкову ікру в духовці”