Паска в мультиварці: як приготувати традиційну великодню страву незвичним способом

Втім, цього року варто спробувати спекти паску в мультиварці і оцінити традиційний великодній десерт в новому форматі.

Не варто хвилюватись, що паска може вийти забитою і не така пухка. Независимый Регион ділиться рецептом від пані Ірини з каналу «Готуємо просто». Господиня запевняє, що паска в мультиварці вийде пишною і майже нічим не відрізнятиметься від звичайної. Хіба що тим, що приготування буде значно простіше.

Тісто для цієї пасочки буде підніматися прямо в чаші мультиварки, а завдяки виставленню режиму приготування, вам не знадобиться перевіряти готовність паски, як це відбувається під час випікання в духовці.

Паска в мультиварці виходить невисокою і широкою, а верх — без звичної золотавої скоринки, але цього навіть не буде помітно під густим шаром глазурі. Вона стане чудовим додатком до  великоднього столу та порадує всю родину своїм неповторним смаком.

Як приготувати паску в мультиварці

Для приготування вам знадобиться:

  • борошно – 650 г;
  • дріжджі сухі – 12 г;
  • цукор ванільний – 10 г;
  • цукор – 200г;
  • суміш сухофруктів – 220 г;
  • молоко 2,5% – 250 мл;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • масло вершкове несолоне – 125 г;
  • куркума – 1 ч. л.;
  • олія соняшникова рафінована – 20 мл.

Приготуйте опару. У чашу мультиварки налийте тепле молоко, додайте 1 ст. л. цукру, сухі дріжджі, 6 ст. л. борошна і добре перемішайте.

Помістіть чашу в мультиварку, вмикаємо режим «Мультикухар», температура 40°C, час — 30 хвилин і залишаємо на розстойку.

У мисці збивайте яйця із цукром, що залишився, додайте ванільний цукор, куркуму, розтоплене вершкове масло і перемішайте міксером.

Сухофрукти промийте і додайте в яєчну суміш (можна замочити їх у коньяку на 1 добу) і перемішайте.

До опари додайте отриману з попереднього кроку суміш, решту борошна і добре перемішайте. Готове тісто викладіть в миску, змащену олією, і вимішайте.

Чашу мультиварки вимийте і змастіть олією. Перекладіть тісто назад у чашу, помістіть її у мультиварку і увімкніть режим «Мультикухар» за температури 35°C на 90 хвилин для підняття тіста.

Потім тісто обімніть. Чашу знову слід помити, змастити олією і викласти у неї тісто. Поставте на розстойку ще на 30 хвилин за температури 35°C.

Далі увімкніть режим «Випічка» на 100 хвилин. Готовність перевірте дерев’яною шпажкою. Дайте пасці охолонути.

Приготуйте глазур. З’єднайте 1 білок і пакетик покупної глазурі та збийте міксером до стійкої пишної піни.

Змастіть пасочку глазур’ю і прикрасьте на свій смак.

Раніше НР писав про те, як приготувати дієтичну паску без цукру і дріжджів.

0 Replies to “Паска в мультиварці: як приготувати традиційну великодню страву незвичним способом”