Ризик серцевого нападу може збільшуватись в залежності від раціону харчування, тому фахівці рекомендують обмежити вживання деяких продуктів. Про це пише Независимый Регион з посиланням на UA Vestnik.
Червоне м’ясо
Вживання занадто великої кількості яловичини, баранини і свинини може підвищити ризик розвитку серцевих захворювань і діабету. Все через те, що червоне м’ясо багате насиченими жирами, які підвищують рівень холестерину.
Випічка
Печиво, тістечка і кекси мають бути обмеженими у вашому раціоні, оскільки вони, як правило, міcтять величезну кількість цукру, що призводить до збільшення ваги. До того ж випічка підвищує рівень тригліцеридів, що може привести до серцевих захворювань. А біле борошно, яка зазвичай додається у випічку, може підняти рівень цукру в крові.
Бекон
Бекон багатий насиченими жирами, які можуть підвищити рівень ЛПНЩ («поганого») холестерину, а також збільшити ймовірність серцевого нападу або інсульту. Крім того, бекон містить багато солі, яка підвищує кров’яний тиск і збільшує навантаження на серце.
Продукти для здоров’я серця
Для збереження здоров’я серця і зниження ризику розвитку серцевих захворювань, рекомендується додати до свого раціону наступні продукти:
- фрукти та овочі;
- пісне м’ясо;
- м’ясо птиці без шкіри;
- горіхи, квасоля і бобові;
- рибу;
- цільнозернові продукти;
- олію на рослинній основі, наприклад, оливкову;
- нежирні молочні продукти
- яйця (рекомендується до шести на тиждень).
Раніше НР писав про те, чому вам варто додати персики у свій раціон.
0 Replies to “Які продукти збільшують ризик серцевого нападу”