Які продукти збільшують ризик серцевого нападу

Ризик серцевого нападу може збільшуватись в  залежності від раціону харчування, тому фахівці рекомендують обмежити вживання деяких продуктів. Про це пише Независимый Регион з посиланням на UA Vestnik.

Червоне м’ясо

Вживання занадто великої кількості яловичини, баранини і свинини може підвищити ризик розвитку серцевих захворювань і діабету. Все через те, що червоне м’ясо багате насиченими жирами, які підвищують рівень холестерину.

Випічка

Печиво, тістечка і кекси мають бути обмеженими у вашому раціоні, оскільки вони, як правило, міcтять величезну кількість цукру, що призводить до збільшення ваги. До того ж випічка підвищує рівень тригліцеридів, що може привести до серцевих захворювань. А біле борошно, яка зазвичай додається у випічку, може підняти рівень цукру в крові.

Бекон

Бекон багатий насиченими жирами, які можуть підвищити рівень ЛПНЩ («поганого») холестерину, а також збільшити ймовірність серцевого нападу або інсульту. Крім того, бекон містить багато солі, яка підвищує кров’яний тиск і збільшує навантаження на серце.

Продукти для здоров’я серця

Для збереження здоров’я серця і зниження ризику розвитку серцевих захворювань, рекомендується додати до свого  раціону наступні продукти:

  • фрукти та овочі;
  • пісне м’ясо;
  • м’ясо птиці без шкіри;
  • горіхи, квасоля і бобові;
  • рибу;
  • цільнозернові продукти;
  • олію на рослинній основі, наприклад, оливкову;
  • нежирні молочні продукти
  • яйця (рекомендується до шести на тиждень).

Раніше НР писав про те, чому вам варто додати персики у свій раціон.

0 Replies to “Які продукти збільшують ризик серцевого нападу”