Люди часто намагаються зменшити її споживання або навіть повністю виключають цей коренеплід зі свого раціону. Менше з тим, медики та вчені вважають, що відмова від цього коренеплоду може бути не найкращим рішенням.
Чим корисна картопля для організму, пише Независимый Регион з посиланням на ТСН.
Користь картоплі
Картопля — це джерело корисних речовин, які включають в себе мінерали, вітаміни та антиоксиданти. Цей крохмалистий овоч здатен принести величезну користь нашому організму. Він допомагає в стабілізації рівня цукру в крові, знижує ризик серцево-судинних захворювань, зміцнює імунітет, позитивно впливає на травлення та уповільнює процеси старіння.
Дослідження та експерименти
Вчені провели дослідження, під час якого учасники були поділені на дві групи. В одній групі учасники споживали картоплю, а в іншій – зернові, що не містять крохмалю. Результати показали, що відмова від картоплі призводить до втрати організмом багатьох важливих поживних речовин, таких як калій, вітамін В6, вітамін С, клітковина, вітамін Е та холін.
Чому слід регулярно вживати картоплю
- Картопля вирішує проблему порушення обміну речовин. Вона сприяє нестралізації надлишкової кислоті в організмі, що особливо важливо при порушеному обміні речовин.
- Цей коренеплід не подразнює слизову оболонку ШКТ. Її безпечно можна вживати при гастриті та виразках шлунка.
- Картопля знижує рівень «поганого» холестерину. Завдяки крохмалю, вона допомагає збалансувати рівень холестерину та запобігає утворенню бляшок.
- Коренеплід допомагає при захворюваннях нирок і серця. Картопля особливо цінна для людей, які страждають на подібні захворювання.
- Вона зволожує суху шкіру. Цей коренеплід сприяє покращенню пружності та зволоженню шкіри, а також може бути корисним при сонячних опіках.
Поради щодо вживання картоплі
- Не рекомендується вживати картоплю у першій половині дня.
- Не вживайте гарячу картоплю, оскільки це може спричинити важкість у шлунку.
- Картоплю краще запікати чи варти, щоб уникнути зайвого прийому смаженої їжі.
- Як і з будь-яким іншим продуктом, картоплею не рекомендується зловживати, щоб уникнути порушень обміну речовин.
- Людям з діабетом ІІ типу слід вживати картоплю з обережністю.
- Вибирайте свіжі коренеплоди, уникаючи старих та зелених, які можуть містити токсини.
Раніше НР писав про те, який інгредієнт не варто додавати у вівсянку, щоб не нашкодити здоров’ю.
0 Replies to “Чим корисна картопля для організму та як правильно її споживати”