Чим корисна картопля для організму та як правильно її споживати

Люди часто намагаються зменшити її споживання або навіть повністю виключають цей коренеплід зі свого раціону. Менше з тим, медики та вчені вважають, що відмова від цього коренеплоду може бути не найкращим рішенням.

Чим корисна картопля для організму, пише Независимый Регион з посиланням на ТСН.

Користь картоплі

Картопля — це джерело корисних речовин, які включають в себе  мінерали, вітаміни та антиоксиданти. Цей крохмалистий овоч здатен принести величезну користь нашому організму. Він допомагає в стабілізації рівня цукру в крові, знижує ризик серцево-судинних захворювань, зміцнює імунітет, позитивно впливає на травлення та уповільнює процеси старіння.

Дослідження та експерименти

Вчені провели дослідження, під час якого учасники були поділені на дві групи. В одній групі учасники споживали картоплю, а в іншій – зернові, що не містять крохмалю. Результати показали, що відмова від картоплі призводить до втрати організмом багатьох важливих поживних речовин, таких як калій, вітамін В6, вітамін С, клітковина, вітамін Е та холін.

Чому слід регулярно вживати картоплю

  • Картопля вирішує проблему порушення обміну речовин. Вона сприяє нестралізації надлишкової кислоті в організмі, що особливо важливо при порушеному обміні речовин.
  • Цей коренеплід не подразнює слизову оболонку ШКТ. Її безпечно можна вживати при гастриті та виразках шлунка.
  • Картопля знижує рівень «поганого» холестерину. Завдяки крохмалю, вона допомагає збалансувати рівень холестерину та запобігає утворенню бляшок.
  • Коренеплід допомагає при захворюваннях нирок і серця. Картопля особливо цінна для людей, які страждають на подібні захворювання.
  • Вона зволожує суху шкіру. Цей коренеплід сприяє покращенню пружності та зволоженню шкіри, а також може бути корисним при сонячних опіках.

Поради щодо вживання картоплі

  • Не рекомендується вживати картоплю у першій половині дня.
  • Не вживайте гарячу картоплю, оскільки це може спричинити важкість у шлунку.
  • Картоплю краще запікати чи варти, щоб уникнути зайвого прийому смаженої їжі.
  • Як і з будь-яким іншим продуктом, картоплею не рекомендується зловживати, щоб уникнути порушень обміну речовин.
  • Людям з діабетом ІІ типу слід вживати картоплю з обережністю.
  • Вибирайте свіжі коренеплоди, уникаючи старих та зелених, які можуть містити токсини.

Раніше НР писав про те, який інгредієнт не варто додавати у вівсянку, щоб не нашкодити здоров’ю.

0 Replies to “Чим корисна картопля для організму та як правильно її споживати”