Смак дитинства: як приготувати ніжне пісочне печиво з сиром

Пісочне печиво

Такі ласощі дитинства, які нагадують мушлю, гарно доповнять чай або каву.

Про те, як готувати печиво з сиром, розповідає Независимый Регион з посиланням на кулінарний YouTube-канал Лілії Цвіт.

Що потрібно для печива з сиром

Для приготування печива з сиром, знадобляться наступний перелік продуктів:

  • сир кисломолочний — 350 г;
  • сметана — 180 г;
  • вершкове масло — 100 г;
  • борошно — 350-380 г;
  • манка — 20 г,
  • яйце — 2 шт.;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • ванільний цукор — 1 ч. л.;
  • цукор — 200 г;
  • сіль — 1/3 ч. л.

Як готувати печиво з сиром

Приготування тіста для печива з сиром починається з масла, яке заздалегідь дістали з холодильника. Воно має бути кімнатної температури. Щоб пришвидшити цей процес, його можна помістити в теплий посуд.

До масла додайте 100 г цукру, перетріть масу, після чого додайте 1 яйце. Яйце та сметана також мають бути кімнатної температури.

Влийте в масло з цукром 130 г сметани продовжуючи перемішувати інгредієнти. В окремій мисці з’єднуємо сухі інгредієнти, а попередньо просіяне борошно, ванільний цукор, сіль та розпушувач.

Обережно додайте борошняну суміш в масло і вимішайте тісто. Готова маса має бути щільною та еластичною, та не прилипати до рук.

Покладіть тісто в миску та накрийте харчовою плівкою. Дайте тісту відпочити 20 хвилин 20.

Тим часом можете приготувати начинку. Для цього всипте в кисломолочний сир решту цукру, а також влийте білок з другого яйця. Додайте решту сметани та, використовуючи блендер, збийте масу до однорідної консистенції. Після цього всипте в сирну масу манку і ще раз перемішайте.

Для зручності варто розділити тісто на дві частини, кожна з яких розкатується на пласт завтовшки 5 мм. Виріжте з тіста кружальця діаметром близько 10 см.

На кожен кружечок викладіть приблизно по 1 ч. л. сирної начинки так, щоб маса була на одній половині. Згорніть тісто так, щоб друга половина кружальця накрила сирну начинку, але не заліплюйте краї.

Помістить печиво на застелене пергаментом деко і змастіть жовтком. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте печиво протягом 20-25 хвилин.

Раніше НР писав про те, як приготувати лечо на зиму.

0 Replies to “Смак дитинства: як приготувати ніжне пісочне печиво з сиром”