Як приготувати лечо на зиму: смачно, як у бабусі

Лечо

Ця ароматка добавка здатна доповнити звичайну страву, зігріти в холодну пору року і нагадати про теплі літні дні.

Сьогодні Независимый Регион поділиться з вами простим рецептом, як приготувати ароматне і яскраве лечо, яке стане окрасою святкового столу

Інгредієнти

Для приготування лечо вам знадобиться:

  • солодкий перець – 2 кг;
  • помідори – 2 кг;
  • цибуля – 500 г;
  • часник – 4-5 зубчики;
  • рослинна олія – 100 мл;
  • цукор – 100 г;
  • сіль – 2 столові ложки;
  • чорний перець горошком – 10-15 горошин;
  • лавровий лист – 2-3 штуки;
  • оцет 9% – 50 мл.

Спосіб приготування

Помідори заливаємо окропом і залишаємо на декілька хвилин. Далі потрібно зняти з них шкірку і нарізати їх кубиками. Перець потрібно очистити від насіння і нарізати соломкою. Цибулю чистимо і ріжемо півкільцями, а часник дрібно шаткуємо.

На розігрітій олії підсмажуємо цибулю до золотистого кольору.

Далі потрібно додати до цибулі перець і тушкувати 10 хвилин.

Додайте до овочів помідори, цукор, сіль, перець горошком, лавровий лист і тушкуйте 30-40 хвилин на середньому вогні.

За 5 хвилин до готовності додайте оцет і добре перемішайте

Розкладіть гаряче лечо по стерилізованих банках, закрийте кришками і переверніть догори дном.

Для більшої впевненості в збереженні, радимо простерилізувати банки з лечо в каструлі з водою протягом 15-20 хвилин.

Після стерилізації банки акуратно виймаємо з води і залишаємо остигати під теплою ковдрою.

Раніше НР писав про те, як правильно зберігати картоплю, щоб вона не проросла.

0 Replies to “Як приготувати лечо на зиму: смачно, як у бабусі”