Ця ароматка добавка здатна доповнити звичайну страву, зігріти в холодну пору року і нагадати про теплі літні дні.
Сьогодні Независимый Регион поділиться з вами простим рецептом, як приготувати ароматне і яскраве лечо, яке стане окрасою святкового столу
Інгредієнти
Для приготування лечо вам знадобиться:
- солодкий перець – 2 кг;
- помідори – 2 кг;
- цибуля – 500 г;
- часник – 4-5 зубчики;
- рослинна олія – 100 мл;
- цукор – 100 г;
- сіль – 2 столові ложки;
- чорний перець горошком – 10-15 горошин;
- лавровий лист – 2-3 штуки;
- оцет 9% – 50 мл.
- Читайте також: Як приготувати кукурудзу з молоком і маслом
Спосіб приготування
Помідори заливаємо окропом і залишаємо на декілька хвилин. Далі потрібно зняти з них шкірку і нарізати їх кубиками. Перець потрібно очистити від насіння і нарізати соломкою. Цибулю чистимо і ріжемо півкільцями, а часник дрібно шаткуємо.
На розігрітій олії підсмажуємо цибулю до золотистого кольору.
Далі потрібно додати до цибулі перець і тушкувати 10 хвилин.
Додайте до овочів помідори, цукор, сіль, перець горошком, лавровий лист і тушкуйте 30-40 хвилин на середньому вогні.
За 5 хвилин до готовності додайте оцет і добре перемішайте
Розкладіть гаряче лечо по стерилізованих банках, закрийте кришками і переверніть догори дном.
Для більшої впевненості в збереженні, радимо простерилізувати банки з лечо в каструлі з водою протягом 15-20 хвилин.
Після стерилізації банки акуратно виймаємо з води і залишаємо остигати під теплою ковдрою.
Раніше НР писав про те, як правильно зберігати картоплю, щоб вона не проросла.
0 Replies to “Як приготувати лечо на зиму: смачно, як у бабусі”