Мед має протизапальні, антибактеріальні, антисептичні та загоювальні властивості, які протягом багатьох століть рятували людей.
Про це пише Независимый Регион з посиланням на Le Figaro.
Вплив меду на організм обумовлено багатьма факторами. Зокрема, розмноженню бактерій перешкоджає його низький рівень pH. Він також містить великий відсоток цукру (80%), який поглинає частинки води, життєво важливі для бактерій.
Проте, щоб корисні властивості меду не втрачались, не варто додавати його в гарячий чай або настій.
Мед має високу чутливість до окислення і нагрівання: чим вище температура, тим сильніше розкладаються ферменти.
«При температурі вище 42°C вся життєдіяльність руйнується, це стосується як людського тіла, так і корисних речовин», – заявив доктор Альберт Беккер.
Розбавляння меду гарячою водою змінює рівень його pH, що в свою чергу впливає на його антисептичні властивості.
При цьому гарячі напої і мед, які вживаються окремо, ефективні в боротьбі із застудою. Напій при температурі від 37°C до 38°C посилить розширення судин в порожнині рота, що забезпечує велику поверхню обміну.
Завдяки цьому відбувається краще всмоктування активних інгредієнтів, які містить мед.
Раніше НР писав про те, як налагодити сон, щоб зберегти здоров’я під час війни.
0 Replies to “Чому не рекомендується додавати мед в чай”