І замість смачних млинців або котлет виходить суцільна каша. Що зробити, щоб продукти не прилипали до сковорідки, розповідає Независимый Регион з посиланням на ТСН.
Звичайно, сьогодні можна придбати спеціальні сковорідки з антипригарним покриттям. Однак, навіть і вони з часом втрачаються свої властивості та їжа починає прилипати в процесі смаження. Найчастіше це виникає внаслідок неправильного догляду.
Проте досвідчені господині знають, що потрібно зробити, якщо їжа прилипає до сковорідки.
Пергамент
Це найпростіший спосіб, адже для нього вам потрібен всього лише лист пергаменту. Покладіть його на дно сковорідки, вирізавши так, щоб діаметр підходив під виріб. Налийте олію для смаження та готуйте продукти як завжди.
- Читайте також: Як приготувати кукурудзу з молоком і маслом
Яблучний оцет
На сковорідку перед смаженням налийте кілька крапель оцту та розподіліть його по всій поверхні, нахиляючи сковорідку з боку в бік. Потім прогрійте посуд, допоки вся рідина не випарується. Тепер можна готувати будь-яку страву і не перейматись за те, що вона пригорить.
Кухонна сіль
Цей спосіб можна використовувати навіть якщо ви готуєте їжу на чавунній чи алюмінієвій сковорідці. Поставте посуд на вогонь та нагрійте. Потім насипте 3-4 ложки солі. Періодично помішуючи, просмажте сіль, поки вона не змінить свій колір.
Після цього приберіть її зі сковорідки, налийте невелику кількість олії, прогрійте та дайте вистигнути. Далі витріть залишки олії і використовуйте посуд для смаження.
Раніше НР писав про те, який посуд можна і не можна використовувати для підігріву їжі у мікрохвильовці.
0 Replies to “Що робити, щоб їжа не прилипала до сковорідки”