В Іспанії ж на сніданок полюбляють готувати тортилью, де пататас – це яйця з картоплею на оливковій олії.
Існує легенда, що вперше такою стравою з дому проста селянка годувала генерала Томаса де Зумалакаррегі під час облоги Більбао. Страва йому настільки сподобалась, що він вирішив його готувати для всієї армії. За іншою легендою, омлет був придуманий самим генералом. Але якби там не було, страва має настільки неперевершений смак, що за вуха не відтягнеш. Независимый Регион з посиланням на Shuba ділиться рецептом дивовижно смачного сніданку.
Як приготувати іспанський омлет із картоплею на сніданок
На 4 порції вам знадобиться:
- картопля – 3 шт.;
- яйця курячі – 6 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- оливкова олія, сіль, суміш спецій універсальна – на свій смак.
Як приготувати
Тоненько наріжте очищену та помиту картоплю. На розігріту з олією пательню викладіть картоплю та смажте її 10 хвилин.
Поки смажиться картопля, тоненько наріжте цибулю і додайте її, коли прийде зазначений час. Додайте сіль та спеції за смаком і готуйте ще 5-10 хвилин до золотистого кольору картоплі. Вимкніть й дайте трохи охолонути.
У мисці збийте яйця, посоліть, додайте спеції та картоплю з цибулею. Все ретельно перемішайте.
Яєчно-картопляну масу влийте в розігріту сковороду з оливковою олією і готуйте на середньому вогні приблизно 5-10 хвилин. Переверніть та готуйте ще 5 хвилин.
Раніше НР писав про те, чому не рекомендується додавати мед в чай.
0 Replies to “Як приготувати дивовижний сніданок всього з трьох картоплин: іспанський рецепт”