Риба упродовж тисячоліть залишається одним з найулюбленіших продуктів для людей в усьому світі.
Сьогодні Независимый Регион розповідає про поживну цінність і користь риби для організму і чому її варто включити до свого щоденного раціону.
Яка поживна цінність риби
Умовно риба відноситься до білого м’яса, як і більшість морепродуктів. Вона вважається джерелом білку, мінералів, антиоксидантів та поліненасичених жирних кислот омега-3.
Щоденне вживання риби важливе для зміцнення м’язів та кісток, так як продукт містить кальцій, фосфор та білок, які відіграють одну з головних ролей у побудові цих тканин.
За рахунок вмісту вітамінів групи В риба позитивно впливає на функціонування нервової системи. А селен та йод налагоджує правильну роботу щитоподібної залози та зміцнює імунну систему.
Яка ще користь риби для нашого здоров’я
- Зміцнює серце й судини. Вживання риби здатне зменшити ризики розвитку ішемічної хвороби та інсульту на 29%. За рахунок вмісту омега-3 продукт знижує артеріальний тиск, рівень «поганого» холестерину в крові та зменшує ризик виникнення запалень в організмі.
- Покращує когнітивні функції. Рибу треба вживати всім, хто хоче покращити мозкову активність, пам’ять і захиститися від старечих захворювань – деменції та хвороби Альцгеймера. Особливо корисним продукт людям літнього віку та дітям, завдяки здатності зміцнювати нервову систему.
- Захищає від утрати зору. Риба містить фтор, вітамін D та поліненасичені жирні кислоти, які допоможуть зберегти зір, захистять від дегенерації жовтої плями та синдрому сухого ока.
- Зміцнює зуби та кістки. Вітамін D, що міститься в рибі, відіграє ключову роль у підтримці міцності кісткової тканини. Також риба корисна в період відновлення після травм та переломів. Її рекомендується вживати кожному за 50 для профілактики остеопорозу й від утрати міцності кісткової тканини.
Раныше НР писав про те, від яких дієтичних продуктів потрібно відмовитись, якщо ви бажаєте схуднути.
0 Replies to “Чому потрібно регулярно їсти рибу: вчені назвали головні корисні властивості цього продукту”