Як безпечно зберігати їжу під час відключень світла: важливі поради

Особливо це стосується періодів зі спекотною погодою.

Про це розповідає Независимый Регион з посиланням на допис Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) в Facebook.

Так, в Міністерстві рекомендують віддати перевагу меню та раціону швидкого приготування, та такого, що не швидко псується. Влітку за основу харчування можна взяти овочі та фрукти, які можуть зберігатись без холодильника.

Також рекомендується не ускладнювати страви, а зробити їх максимально простими з мінімальною кількістю інгредієнтів. Найкраще будуть зберігатись добре виварені або протушковані продукти.

Як зберегти їжу, коли немає світла

  • Cформуйте запас люду. Тримайте кілька пакетів у морозильній камері. Це, своєю чергою, допоможе зберігати холод в ній.
  • Підготуйте запас консервів, а також сухих продуктів. Це допоможе підкріпитись, якщо відключення світла будуть довшими.
  • Рідше відкривайте холодильник.
  • Використовуйте сухий лід. Це допоможе збільшити тривалість зберігання продуктів до 2 діб.

Після увімкнення світла:

  • продукти, які зберігались при температурі вище +4 довше двох годин, можуть бути небезпечними;
  • викидайте продукти, які мають сумнівний вигляд або ж запах.

Раніше НР писав про те, як вижити під час аномальної спеки.

0 Replies to “Як безпечно зберігати їжу під час відключень світла: важливі поради”