Як приготували смачну галету з полуницею

Ароматна, хрустка ззовні та м’яка всередині, з соковитою начинкою з полуниці та вершкового сиру — галета стане чудовим десертом для літнього пікніка або сімейного чаювання. Вона проста в приготуванні та має неймовірний смак, що підкорить навіть найвибагливіших гурманів.

Полунична галета — це не просто десерт, це справжня кулінарна магія, що може подарувати вам незабутні емоції та смакові враження. Рецептом галети ділиться з вами Независимый Регион.

Для приготування вам знадобиться:

  • борошно – 250 г;
  • вершкове масло – 125 г;
  • холодна вода – 100 г;
  • сіль – 1/2 ч. л.;
  • полуниця – 500 г;
  • вершковий сир – 200 г;
  • цукор – 100 г;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • яйце – 1 шт.;
  • цукрова пудра за смаком.

Спосіб приготування

Приготування тіста:

  • У миску просіяти борошно та сіль.
  • Додати холодне вершкове масло, нарізане кубиками, і розтерти руками в крихту.
  • Поступово влити холодну воду, замішуючи тісто.
  • Тісто має бути м’яким, але не липким.
  • Загорнути тісто в харчову плівку і поставити в холодильник на 30 хвилин.

Приготування начинки:

  • Помиту та обсушену полуницю нарізаємо скибочками.
  • Вершковий сир збиваємо з цукром і ванільним цукром до однорідності.
  • Додаємо яйце і повторно збиваємо.

Випікання галети:

  • Розігріваємо духовку до 180°C.
  • Деко застелити пергаментним папером.
  • Тісто розкачати в коло товщиною 5 мм, залишаючи краю трохи рваними.
  • Викласти на тісто начинку з вершкового сиру, відступивши від краю 5 см.
  • Зверху розкласти полуницю.
  • Загорнути краї тіста на начинку, формуючи рулет.
  • Змастити галетку збитим яйцем.
  • Випікати 30-40 хвилин до золотистого кольору.

Подача:

Дайте готовій галетці трохи охолодити, посипте її цукровою пудрою та розріжте на порційні шматки. Можна подати з кулькою морозива, збитими вершками або свіжими ягодами.

Раніше НР писав про те, як приготувати чизкейк без випікання.

0 Replies to “Як приготували смачну галету з полуницею”