Однак, і з такою сковорідкою трапляються проблеми. Наприклад, іржа. Проте не варто хвилюватися, навіть якщо ви помітили її на вашій сковороді, ви можете вирішити проблему!
Як очистити від іржі чавунну сковороду, розповідає Независимый Регион з посиланням на Storinka.
Два головних інгредієнти, які вам допоможуть вам очистити чавунну сковорідку, що сильно проржавіла, — це оцет і вода. Спочатку необхідно помістити чавунну сковорідку в алюмінієву каструлю.
Наповніть сковорідку достатньою кількістю оцту, щоб вона була занурена наполовину, потім додайте таку кількість води, щоб вона була повністю занурена у рідину. Ретельно перемішайте отриману суміш дерев’яною ложкою і залиште сковорідку у розчині на годину, а потім перевірте її. Пам’ятайте: оцет може пошкодити чавун, то ж не залишайте скорорідку в цьому розчині на довго.
Після періоду замочування скорстайтесь жорсткою щіткою або пластиковою губкою для миття посуду та трохи м’якого засобу для миття посуду, щоб за необхідності послабити залишки іржі. Після закінчення очистки обов’язково промийте чавунну сковороду для видалення залишків оцту. Це не тільки позбавить залишків іржі, а й зупинить реакцію між оцтом та металом. Після промивання ретельно висушіть сковороду.
Що робити, щоб на чавунній сковороді не було іржі
Як тільки ваша чавунна сковорода стане чистою та повністю сухою, ви можете скористатить невеличкою хитрістю, щоб запобігти появі іржі у майбутньому. Візьміть паперовий рушник і натріть тонким шаром олії всю сковороду. Далі помістіть її у розігріту до 230 градусів духову шафу приблизно на одну годину. Одного разу, ймовірно, буде достатньо, щоб на вашій сковорідці не з’являлась іржа.
Після повного висихання вашого чавунного кухонного знаряддя, не забудьте нанести тонкий шар масла на внутрішню частину, перш ніж прибрати. Дотримуючись цього, ви збережете ваш чавун готовим до використання, і вам ніколи не доведеться турбуватися про повторну ванну з оцтом, щоб знову видалити іржу.
Раніше НР писав про те, що буде, якщо не прати домашні капці.
0 Replies to “Як видалити іржу з чавунної сковороди: вам знадобиться лише інгредієнт”