Макарони – це проста страва, яку полюблять і дорослі, і діти.
Втім, у деяких випадках вони створюють загрозу здоров’ю.
Про це пише Независимый Регион з посиланням на UA.press.
Як відомо, макаронні вироби ділять переважно на групу A та B. До перших належить «італійська» паста, до другої — «радянські» макарони. Макаронні вироби групи A виробляють із твердих сортів пшениці, тому вони більш безпечні, оскільки відносяться до повільних вуглеводів і мають низький глікемічний індекс. Це означає, що вони не провокують інсулінових чи глікемічних коливань.
Включити в раціон такі вироби варто людям із надлишковою вагою, особам із порушенням вуглеводного обміну, цукровим діабетом або тим, хто перебуває у переддіабетному стані.
- Читайте також: Що не можна їсти, якщо у вас цукровий діабет
Макарони типу B виготовляють із м’яких сортів пшениці. Після варіння вони частіше стають м’якими та можуть злипатися. Їх глікемічний індекс доволі високий, що провокує підвищення рівня глюкози та зміни у процесі обміну речовин. Крім того, коригується ліпідний профіль, що у цілому негативно впливає на організм. Людям з діабетом такий продукт також спричиняє швидкий набір ваги.
У якому випадку макарони можуть бути небезпечними для здоров’я
Є категорія людей, яким заборонено вживати макарони в будь-якому вигляді. Йдеться про людей з діагнозом «целіакія», при якому спостерігається непереносимість глютену.
Також не рекомендується захоплюватися рисовою локшиною, адже там містяться швидкі вуглеводи, які спричиняють підвищення глюкози в крові.
Раніше НР писав про те, чому не можна поєднувати огірки з помідорами в одному салаті.
0 Replies to “У якому випадку макарони можуть бути небезпечними для здоров’я”