Не секрет, що частина продуктів різко підвищує рівень глюкози у крові.
Людям, які мають цукровий діабет, повинні це враховувати при виборі продуктів харчування.
Про це пише Независимый Регион з посиланням на сайт Storinka.
Загалом, як стверджують лікарі, дієта при діабеті передбачає вживання білків, жирів, вуглеводів, але з певними обмеженнями. Ці обмеження в першу чергу способу приготування продуктів та кількості прийомів їжі.
Харчування для діабетиків має бути систематичним. Це потрібно для того, що досягти потрібного рівня глюкози крові. При цукровому діабеті рекомендується трьохразове харчування.
Які білки не можна вживати при цукровому діабеті
Не рекомендується вживати:
- жирне, смажене м’ясо,
- бекон,
- шкірку від птиці,
- сири з високою жирністю,
- смажену рибу.
Натомість варто включити в свій раціон такі харчові джерела білка, як:
- м’ясо індика, курятину, інше нежирне м’ясо,
- яйця та молочні продукти,
- рибу, кальмари, креветки та інші морепродукти,
- рослинні білки, що містяться в бобових, тофу, горіхах.
Які вуглеводи не можна при цукровому діабеті
При цукровому діабеті не варто вживати:
- біле борошно і продукти з нього,
- білий рис,
- манна крупа, манні каші,
- картопля фрі, смажена картопля.
Вуглеводи, які необхідні для людей з цукровим діабетом 1 і 2 типів містяться в:
- цільнозернових виробах,
- гречаній каші,
- пшоняної каші,
- кіноа, вівсяної каші,
- у бурому рисі,
- печеній картоплі та бататі.
Які жири не можна вживати при цукровому діабеті
Під забороною продукти, що містять трансжири тваринного та рослинного походження, як, наприклад, смалець, кокосова олія, пальмова олія. Їх потрібно замінити такими продуктами як:
- олії (рапсова, оливкова),
- натуральні жири рослинного походження (авокадо, горіхи, насіння),
- червона риба, скумбрія, оселедець – продукти з високим вмістом жирних кислот омега.
Раніше НР писав про те, чому потрібно регулярно їсти рибу.
0 Replies to “Що не можна їсти, якщо у вас цукровий діабет”