Втім, існують альтернативні рецепти, які дозволяють насолодитися святковими стравами і не переживати за те, що набереш зайві кілограми на свято. Один з таких — рецепт дієтичної паски без дріжджів і цукру, який ідеально підійде для тих, хто не хоче відмовлятися від традицій, але дбає про своє здоров’я та стрункість. Підготовка дієтичної паски не потребує особливих кулінарних навичок і може стати приємним доповненням до сімейних підготовок до великого свята.
Про те, як приготувати дієтичну паску, розповідає Независимый Регион з посиланням на Comments.ua.
Для приготування знадобиться:
- сир низької жирності – 500 г;
- молоко рослинне (мигдальне або кокосове) – 100 мл;
- мед або сироп агави (для веганської версії можна використовувати кокосовий сироп) – 2 ст.л.;
- ванільний екстракт – 1 ч.л.;
- горіхи (волоські, мигдаль, фісташки) для додавання та прикраси – 50 г;
- сухофрукти (родзинки, кураги, чорнослив) на ваш вибір – 100 г;
- цедра 1 лимона;
- 1 щіпка морської солі.
Як готувати
Для початку потрібно перетерти сир через сито або використати блендер, щоб отримати однорідну масу без грудочок. Це забезпечить виробу ніжну та кремову текстуру.
Далі у глибоку миску перекладіть підготовлений сир, додайте мед (або вибраний сироп), ванільний екстракт, дрібно нарізані сухофрукти, подрібнені горіхи, терту цедру лимона та щіпку морської солі. Добре перемішайте.
Форму для паски або будь-яку відповідну ємність спочатку застеліть марлею, складеною в кілька шарів, потім акуратно перекладіть в неї підготовлену масу, рівномірно розподіливши і щільно притиснувши.
Сформовану паску потрібно поставити в холодильник мінімум на 5-6 годин, а краще на ніч. Це допоможе десерту добре застигнути та просочитися ароматами доданих інгредієнтів.
Перед подачею паску потрібно акуратно вийняти із форми, перевернувши її на блюдо. За бажанням прикрасьте зверху горіхами та сухофруктами.
Раніше НР писав про те, який інгредієнт не варто додавати у вівсянку, щоб не нашкодити здоров’ю.
0 Replies to “Як приготувати дієтичну паску без цукру і дріжджів”